Erineva värvuse, mustri, materjali, tekstuuri, kuju ja funktsionaalsusega taimepotte on kaubanduses lai valik ning sobivat otsides võib silme eest üsna kirjuks minna. Toome välja valiku erinevat tüüpi taimeanumaid, ümbrispotte ja -korve. Nende hulgas leidub nii ajatuid valikuid kui ka hetkel sisekujunduses laineid löövaid lahendusi. Miks mitte tervitada saabunud kevadet ning anda pottide abil kodule lihtsa vaevaga uus ja värske hingamine?

1. Lihtsa värvi ja vormiga ümbrispotid ehk vähem on rohkem!

Lihtsa värvi ja vormiga ümbrispotid võivad luua interjööri väga efektsete lahenduse. Eriti juhul, kui vastukaaluks poti lihtsusele, paikneb selles edevate mustriliste lehtede või erksavärviliste õitega taim. Väljanägemiselt ning mõõtmetelt sarnased taimed võib julgelt istutada ühesuguse disaini ja suurusega pottidesse –  sellised kordused, eriti avarates ruumides, mõjuvad selgepiirilise ning korrastatuna. Poti värvuse klassikaline valik on valge, hall või must. Rahulikud neutraalsed toonid aitavad taime õitel ja lehestikul esile tõusta. Kirkad õied toob efektselt esile ka lehestikuga sama värvi taimepoti kasutamine. 

Lihtsa värvivaliku juures saab särtsu ja põnevust lisada poti kuju ja pealispinna tekstuuriga. Näiteks on trendikad munajad, silinderjad ning vaasikujulised keraamilised potid, samuti struktuurse pealispinnaga tehiskiust potid. 

Kvaliteetseid ümbrispotte, mille abil sulab taimede looduslik ilu ja lihtne vorm kauniks tervikuks, leiate Plantariumi e-poest näiteks Argento, Basic, Grigorio, Eco-Line ja Elho pottide kollektsioonidest. Uudistada tasub ka meie valmislahendusi, kus taimed on juba efektse disainiga ümbrispottidesse sobitatud.

2. Tööstusliku ilmega taimeanumad

Viimistlemata muljega kivist või metallist pinnad, metalsed valgustid, peitmata torustikud, metalsete või roostekarva detailidega mööbel – see on vaid lühike loetelu interjööri elementidest ja detailidest, millega võiks ideaalselt sobida tööstusliku ilmega ümbrispotid. Industriaalse välimusega ümbrispottideks võib arvata tööstuslikest materjalidest, näiteks tsingist ja betoonist, taimeanumad. Lopsakad lehtdekoratiivsed taimed ning õrnemad  õiteküllased toataimed tulevad neis esmapilgul kalkidest materjalidest pottides esile imelise kontrastina. Lihtne ja stiilne valik koju või tööruumidesse!

3. Eelmise sajandi keskpaiga stiilimõjutustega ümbrispotid

Stiilsed 50ndatest ja 60ndatest inspireeritud taimepotid toovad ruumi hetkega mõnusa retrohõngu. Kuna jalakestega või metallist alusel paiknevad, nö tõstetud, taimepotid mõjuvad visuaalselt justkui mööbliesemed, siis seda  kaalukamad ja pilkupüüdvamad disainielemendid need on. Sellised potid on suurepärane valik avarasse elutuppa, stuudiosse või kontoriruumi. Ka skandinaavialiku sisekujundusega interjöörides mõjuvad need kui kirss tordil. Jalakestega ümbrispotte võite teiste hulgas leida Plantariumi e-poest  D&M Indoor kollektsioonist. Šiki disainiga metallist alusel paiknevaid ümbrispotte leidub Elho B. For kollektsiooni all.

4. Korvid ja punutised

Vitstest, köiest, rotangist või kangaribadest ümbriskorv on  trendikas ja õdus viis nii suuremate kui ka väiksemate toataimede “riietamiseks”. Punutised sobivad ideaalselt nii hubasesse boheemlaslikku elamisse, kui ka modernsesse interjööri. Soe ja hubasust tekitav punutis mõjub siledate pindade, külmade materjalide ning sirgete joonte suhtes pehmendava kontrastina. Plantariumi e-poe valikust leiate teiste seas vastupidavad Drypot Rattan korvid, mis sobivad kasutamiseks nii sise- kui ka välitingimustes.

5. Seinale või lakke kinnitatavad ümbrispotid.

Kui toas napib taimede jaoks sobilike kasvutingimustega pindu, on seinale ning lakke riputatavad ümbrispotid parim lahendus. Siinkohal on valik väga lai – boheemlaslikud makramee lillepoti-hoidjad, tagasihoidlikult ümbrusesse sulanduvad potid, moodsad metalsed disainlahendused ja palju muud. Lakke või seinale kinnitatavad potid on väga hea valik näiteks vannituppa või koridori, kus sageli napib taimepottide asetamise jaoks vaba pinda. Teisalt võib pilkupüüdva rippuva taimeseade paigutada ka näiteks elutoa keskseks kujunduselemendiks. Plantaariumi e-poest leiate valiku Gradient rippuvaid ning Fiberstone seinale kinnitatava ümbrispotte.

6. Klaasist taimeümbrised ja terraariumid

Lisaks harjumuspärastele läbipaistmatutele pottidele on võimalik paljusid taimi presenteerida ka klaasanumates, kus on sageli kasvukeskkond on taimede jaoks soodsamgi. Õhutaimed ehk tillandsiad ei vaja enemasti kasvuks mullasubstraati ning on valmis sobilike valgus- ja niiskustingimuste olemasolul klaasist ümbritsetult silmailu pakkuma. Elegantsetesse klaasist terraariumitesse võib aga paigutada efektseid vähenõudlikest taimedest – näiteks sukulentidest –  koosnevaid kompositsioone. Klaasist potid on heaks valikuks ruumi valgusküllastesse sopikestesse ja akende vahetusse lähedusse.

7. Looduslähedaste või geomeetriliste mustritega ümbrispotid

Erinevad geomeetrilised ja loodusest inspireeritud voogavad mustrid – olgu need kujutatud tapeedil, vaipadel, mööblil või taimepottidel –  on viimastel aastatel olnud kodu sisustamisel populaarne valik. Mustrilised ning tekstuurse pealispinnaga potid on hetkel ühtviisi tegijad nii tubastes kui ka välitingimustes. Erinevate põnevate mustritega ümbrispotte leiate Plantariumi e-poest näiteks Capi Nature, Twist, Laos ja Raindrop kollektsioonidest. 

8. Ise tehtud, hästi tehtud!

Lihtsa vaeva ja väheste vahendite abil on võimalik luua imetoredaid ümbrispotte. Valmistage üksi või koos perega uus taimeanum või värskendage olemasolevat. Lennukate ideede ammutamisel on abiks internet. Enda käte all valminud või uuenduskuuri läbinud taimeanum – või miks mitte, terve kollektsioon –  on ainulaadne kodutunde kandja!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga